Beleggen bij ABN Amro

ABN Amro is een van de drie grote Nederlandse banken. Naast het openen van een betaalrekening of het afsluiten van een hypotheek, is het ook mogelijk om te beleggen bij ABN Amro. Het grote voordeel is dat je direct je spaargeld kan inleggen voor de aanschaf van aandelen, zonder dat je eerst geld moet overboeken naar een broker.

Een ander voordeel is dat je waarschijnlijk al klant bent bij ABN Amro, waardoor de registratie in ongeveer 5 minuten geregeld is en je kan starten met de aanschaf van aandelen.

Zelf beleggen of met begeleiding?

Er zijn verschillende manieren van beleggen mogelijk bij ABN Amro. De meest logische keuze is zelfstandig beleggen, waarbij je zelf bepaalt welke aandelen je koopt en hoeveel. Je bent zelf volledig in beheer van de aanschaf en verkoop van de aandelen. Kennis van beleggen is daarbij belangrijk om verstandige keuzes te maken.

Een andere optie is begeleid beleggen, waarbij je advies krijgt op aandelen die je kan aanschaffen. Je krijgt hiermee keuzes in profielfondsen, waarbij je zelf kan bepalen welk risico type aandelen je wilt aanschaffen. Hoe meer risico je neemt in een profielfonds, de meer kans je hebt dat de waarde kan stijgen of dalen.

Tot slot wordt vermogensbeheerder aangeboden, waarvoor je een bedrag van minimaal € 50.000 moet inleggen. ABN Amro zal er dan voor zorgen dat je vermogen wordt belegt, waardoor je zelf hier niet naar hoeft om te kijken.

Lees ook:  Mobiel beleggen in CFD met de BUX X app

Welke manier van beleggen je moet afnemen, hangt af van je kennis en inleg. Zelfstandig beleggen heeft daarbij de meeste vrijheid en keuze mogelijkheden, maar enige kennis van beleggen is daarbij wel verstandig.

Waarin kan ik handelen met ABN Amro?

Bij ABN Amro kan je in een grote hoeveelheid verschillende aandelen handelen. Je hebt onder andere de keuze uit de Nederlandse aandelen, maar ook Amerikaanse aandelen of Duitse aandelen.

Een overzicht van je portefeuille kan je gemakkelijk inzien via de website of de app van ABN Amro. Ook kan je daar aandeel kopen, waarbij je zelf kan aangeven hoeveel aandelen en welk bedrag je maximaal per aandeel wil uitgeven.

De aanschaf van aandelen brengt transactiekosten met zich mee. ABN Amro rekent voor Nederlandse aandelen € 5,00 + 0,05% over de waarde van de order. De aanschaf van buitenlandse aandelen kost € 10,00 + 0,10% over de waarde van de order.

Hoe start ik met beleggen bij ABN Amro?

ABN Amro heeft het erg gemakkelijk gemaakt om te starten met beleggen. De bank heeft geen wachtrij, dus je kan jezelf direct inschrijven en starten.

Wanneer je al klant bent van ABN Amro, is het aanmaken van een beleggingsrekening snel geregeld. Je opent je rekening hier. Tijdens het aanmaken krijg je een vragenlijst om te controleren of je kennis hebt van beleggen, zodat ABN Amro je eventueel kan begeleiden of van informatie kan voorzien indien nodig.

Lees ook:  Mobiel beleggen in CFD met de BUX X app

Wanneer je nog geen klant bent van ABN Amro, kan je ervoor kiezen om klant te worden. Uiteraard neemt dit proces wat meer tijd in beslag.