Mobiel beleggen in CFD met de BUX X app

BUX X is een broker app, ontwikkeld in Nederland, waarmee het mogelijk is om middels CFD te speculeren op koerswijzigingen. Met de app BUX X is het eenvoudig om te handelen met CFD’s op aandelen, crypto’s, goud, olie, valuta en meer.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android. Na installatie moet je, zoals bij elke broker, je persoonsgegevens valideren. Na validatie van je persoonsgegevens, wat slechts een paar minuten duurt, kan je een bedrag storten en direct beginnen met beleggen in de app. Wanneer je voor het eerst gaat beleggen is er ook een mogelijkheid om het eerst zonder geld te proberen, zodat je een indruk kan krijgen van de financiële gevolgen, want deze kunnen uiteraard ook negatief uitpakken bij een daling van de koers.

Geld overmaken naar je BUX X account gaat gemakkelijk via iDeal, waardoor je na het overmaken direct kan starten met handelen. Daarnaast worden terugbetalingen van je BUX X saldo naar je bankrekening binnen enkele dagen uitgevoerd.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 79,9 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waarin kan ik handelen met BUX X?

BUX X stelt je in staat om te handelen met CFD. Hierdoor bezit je het aandeel niet, maar doe je aan speculatie van de koers. Je geeft bij de broker aan of je verwacht of het aandeel gaat stijgen of dalen en koppelt daar een bedrag aan. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om geld te verdienen bij een koersstijging, maar ook bij een daling van de koers.

Lees ook:  Beleggen bij ABN Amro

Handelen kan met BUX X in de bekende bedrijven van de Nederlandse markt of Amerikaanse markt, maar ook in een index. Verwacht jij bijvoorbeeld dat de AEX gaat stijgen of dalen de aankomende periode? Dan kan je daar geld op inleggen.

Daarnaast is het mogelijk om in grondstoffen te handelen, waaronder goud, silver en platinum. Of oliecontracten, bijvoorbeeld de futures van Brent olie en Amerikaanse olie.

Ook is het mogelijk om te handelen in valuta. Verwacht je bijvoorbeeld een stijging van de dollar ten opzichte van de euro? Dan kan je daar op speculeren. Ook een daling van de dollar ten opzichte van de euro is uiteraard mogelijk. En tot slot de cryptovaluta, zoals de Bitcoin of Ripple, zijn CFD opties waarbij je kan speculeren op een stijging of een daling van de waarde.

Community van BUX

De app van BUX is meer dan alleen een handel app. BUX heeft een community gebouwd om het handelsplatform, waarbij jijzelf of experts kennis kunnen delen waarom ze een aandeel aanschaffen. Daarbij zie je niet alleen wat de mening van deze beleggers, maar ook of de belegger succes heeft gehad in het verleden.

Bij BUX heb je namelijk als belegger een persoonlijk profiel, waarop aangegeven staat wat je recente beleggingen zijn geweest. Je kan in de app vrienden maken met andere beleggers, die vervolgens jouw aankopen kunnen volgen. De inleg van geld is niet zichtbaar voor vrienden, maar wel de percentage winst of verlies wat je met een CFD hebt behaald.

Lees ook:  Beleggen bij ABN Amro

Daarnaast kan je zogenaamde battle’s doen met vrienden, waarbij een stijd ontstaat om binnen een bepaalde periode de meeste winst (in percentage) te maken.

Hoe koop je een CFD met BUX X?

Overzicht van je posities in de BUX X app.

Het aanschaffen van een CFD met BUX X is zeer gemakkelijk. Je gaat eerst naar het trade overzicht, waar je alle opties ziet staan. Vervolgens kies je een aandeel waarop je wilt gaan speculeren, waarbij je kan aangeven met welk bedrag en eventueel met een multiplier. Na aanschaf van de CFD zal je direct koersschommelingen te zien krijgen.

Een multiplier is erg bekend bij een CFD. Het maakt het mogelijk om met meer geld te handelen dan je eigenlijk inlegt. Hierdoor gaan koersveranderingen een stuk harder omlaag of omhoog ten opzichte van je inleg, omdat je een deel van het geld ‘leent’ van de broker. Beleggen met een multiplier is hierdoor een stuk gevaarlijker, want je inleg kan je een stuk sneller kwijt zijn.

Wanneer je de CFD weer wilt verkopen is dat net zo eenvoudig als het kopen ervan. Je kan de CFD direct verkopen of een auto close instellen. Bij het instellen van een auto close kan je aangeven met welk percentage de CFD gestegen of gedaald moet zijn voor een automatische verkoop.

Het gebruik van de auto close functionaliteit is een veilige manier om te voorkomen dat een CFD daalt tot een gigantisch dieptepunt. Vaak willen beleggers alleen maar verkopen bij goede resultaten, waardoor bij een daling de CFD zo laag daalt dat het niks meer waard is. Door de auto close op bijvoorbeeld 5% te zetten, wordt de CFD automatisch verkocht bij 5% daling en voorkom je dat het aandeel nog minder waard wordt. Je kan de auto close functionaliteit zowel gebruiken voor een stijging of daling.

Lees ook:  Beleggen bij ABN Amro

Wat zijn de kosten per transactie?

De transactiekosten van BUX X verschillen per markt. Bij het aanschaffen van een CFD staat altijd duidelijk het bedrag van de transactiekosten vooraf vermeld. Bij kleine transacties van ongeveer 250€ liggen de transactiekosten meestal tussen de 40 en 60 eurocent.

Hou er rekening mee dat de transactiekosten zowel gerekend worden bij het kopen als verkopen van de CFD. Wanneer je dus inleg dus te weinig is, is de kans dat je geld verdient bij een stijging laag, want je bent dan teveel geld kwijt aan transactiekosten.

Ga je gebruik maken van de multiplier? Dan betaal je aanvullend een bedrag per dag waarmee je de ‘lening’ van het geld betaald.

Hoe start ik met BUX X?

Starten met BUX X is erg gemakkelijk. Download de app hier en registreer jezelf. Valideer je persoonsgegevens met een foto van je paspoort (verplicht ivm financieel product), waarna je kan starten met handelen.

Je kan ervoor kiezen om eerst te handelen zonder geld, zodat je wat meer begrijpt hoe de app werkt en wat de financiële gevolgen zijn.