Beleggen in Sonos, wat moet je weten?

Sonos is een Amerikaans bedrijf dat zich focust op audio apparatuur voor consumenten. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door John MacFarlane, Craig Shelburne, Tom Cullen and Trung Mai.

Ongeveer de helft van de aandelen is in bezig van drie grote partijen. Organisatie KKR bezit ongeveer 26 procent van de aandelen van Sonos. Index Ventures en Sonos mede-oprichter en voormalig CEO John MacFarlane bezitten elk 13 procent.

Welke producten maakt Sonos?

Sonos werd groot door het uitbrengen van draadloze speakers met hoge kwaliteit geluid. Het bedrijf verkoopt de soundbar voor het verbeteren van het geluid van de televisie en daarnaast speakers voor thuis of onderweg. De speakers van Sonos zijn uitgerust met de nieuwste technieken, waaronder hifi geluidskwaliteit en ondersteuning voor voice assistants.

Ieder jaar komt Sonos weer met nieuwe audio apparatuur op de markt. Met de app van Sonos is het mogelijk om de speakers draadloos te bedienen door radio of muziek van Spotify te selecteren.

Hoe doet Sonos het op de beurs?

Sinds 2018 is Sonos genoteerd op de Amerikaanse beurs van technologie, de NASDAQ. De eerste aandelen werden voor 15$ verkocht. Vlak voor de start werd het aandeel meer waard, maar al snel zakte het aandeel onder het startbedrag.

Lees ook:  Beleggen in Walt Disney, wat moet je weten?

Het bedrijf is sinds 2002 actief in de audio industrie en heeft daarmee bewezen dat het kan overleven in een volop concurrerende industrie.

Sonos betaald op dit moment geen dividend aan aandeelhouders.

Hoe kan ik beleggen in Sonos?

Beleggen in Sonos kan via een broker. Omdat het bedrijf is genoteerd op de Amerikaanse beurs, is het pas mogelijk om tegen het einde van de middag te beleggen in Sonos. De prijs van het aandeel wordt vermeld in Amerikaanse Dollars.

Brokers waarmee het mogelijk is om Sonos te kopen, zijn De Giro en de mobiele app Bux.